Αρχική σελίδα  |  Τί είναι το hotelbase.gr  |  Αγαπημένα  |  Επικοινωνία  
Αναζήτηση: Με Όνομα Ξενοδοχείου   |   ανά Χώρα  

Μαδρίτη, η βασίλισσα της Ισπανίας

Μαδρίτη, Plaza Mayor

Μαδρίτη, Plaza Cibeles

Μαδρίτη, βασιλικό παλάτι
Μαδρίτη, η βασίλισσα της Ισπανίας δεσπόζει στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες. Η ιστορία της πόλης ξεκινάει το 852 μ.Χ. όταν οι Μαυριτανοί χτίσανε οχυρό στην περιοχή. Οι Μαυριτανοί ονομάσανε την περιοχή Μαϊρίτ (πηγή νερού) και από εκέι προέκυψε τελικά το όνομα Μαντρίντ (εξελληνισμένα: Μαδρίτη). Η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της Ισπανίας το 1561 επί βασιλείας του Φιλίππου του 2ου και από τότε αναπτύχθηκε γοργά. Σήμερα η Μαδρίτη είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που διατηρεί όμως τη μεγαλοπρέπεια και την ατμόσφαιρα της εποχής που η Ισπανία ήταν παγκόσμια αυτοκρατορία. Εκτός από τα μνημεία της εποχής, η Μαδρίτη ήταν και είναι κέντρο πολιτισμού με πλήθος διανοουμένων και καλλιτεχνών να έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη.
Η Μαδρίτη είναι ένα μεγάλο μουσείο. Επιβλητικά κτίρια και μνημέια, μουσεία, εκκλησίες, πάρκα με την ισπανική σημαία πάντα σε δεσπόζουσα θέση. Ταξιδια στη Μαδρίτη - Plazza Mayor Η Plaza Mayor είναι η κεντρική πλατεία της πόλης. Είναι κλειστή σε σχήμα ορθογώνιο, περιβάλλεται από τριώροφα κτίρια με 237 μπαλκόνια και έχει 9 εισόδους. Το συγκρότημα άρχισε να χτίζεται το 1581 με εντολή του βασιλιά Φιλίππου και σχεδιάστηκε από το διάσημα αναγεννησιακό αρχιτέκτονα Herrera. Στους 5 περίπου αιώνες της υπαρξής της χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δραστηριότητες. Σαν αγορά, αρένα ταυρομαχιών, χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αλλά και χώρος εκτελέσεων. Σήμερα προσλκύει το ενδιαφέρον των τουριστών που γεμίζουν τα παραδοσιακά cafes στην περίμετρό της.

Δημοφιλείς προορισμοί στη Νότια Ευρώπη

Ξενοδοχεία στη Λισαβώνα
  
Ξενοδοχεία στη Ρώμη
  
Ξενοδοχεία στο Μιλάνο


Δείτε ακόμη

Ξενοδοχεία στην Ισπανία

Ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη

Ξενοδοχεία στη Σεβίλη

Ξενοδοχεία στη ΜαγιόρκαΟ Καιρός
Πρόγνωση καιρού
Το HotelBase.GR είναι ένα site σύγκρισης τιμών δωματίων ξενοδοχείων, συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων!
@2013 HotelBase.GR