Αρχική σελίδα  |  Τί είναι το hotelbase.gr  |  Αγαπημένα  |  Επικοινωνία  
Αναζήτηση: Με Όνομα Ξενοδοχείου   |   ανά Χώρα  

Βουδαπέστη, στα κύματα του Δούναβη

Βουδαπέστη, Κοινοβούλιο

Βουδαπέστη, Δούναβης

Βουδαπέστη, Ο πύργος των ψαράδων
Αυτή η πόλη των περισσότερων από δύο εκατομμύρια ανθρώπων είναι χωρίς υπερβολή το κέντρο της ψυχαγωγίας, της τέχνης, του αθλητισμού, και της νυχτερινής ζωής της Ουγγαρίας. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις δύο πόλεις, στις αντίστοιχες όχθες του Δούναβη, που συνθέτουν τη Βουδαπέστη, τη Βούδα (Buda) και την Πέστη (Pest). Η ιστορία της Βουδαπέστης αρχίζει με τη ρωμαϊκή πόλη – οχυρό Aquincum, που ιδρύθηκε περίπου το 89 μ. Χ. Η περιοχή καταλήφθηκε το 900 μ. Χ. από τους Μαγυάρους της κεντρικής Ασίας, τους προγόνους των σημερινών Ούγγρων, οι οποίοι ένα αιώνα αργότερα ίδρυσαν το βασίλειο της Ουγγαρίας. Το 1361 η Βουδαπέστη έγινε πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Μετά την κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους, ενώ η Βούδα παρέμεινε διοικητικό κέντρο, η Πέστη ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος εγκαταλελειμμένη μέχρι την κατάκτησή της από τους Αψβούργους το 1686.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Αψβούργων οι δύο πόλεις έγιναν τελικά ένα, με τη γέφυρα αλυσίδων, που χτίστηκε το 1842 να είναι το σύμβολο της ενοποίησης. Προς το τέλος του 18ου αιώνα, η Βουδαπέστη έγινε η σημαντικότερη πόλη της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας μετά τη Βιέννη. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε ογκώδη καταστροφή στην πόλη, όταν οι Γερμανοί αντιστάθηκαν σθεναρά στην προέλαση του σοβιετικού στρατού. Σημαντικό μέρος της πόλης επισκευάστηκε τις επόμενες δεκαετίες.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Κεντρική Ευρώπη

Ξενοδοχεία στη Βιέννη
  
Ξενοδοχεία στη Ρώμη
  
Ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ


Δείτε ακόμη

Ξενοδοχεία στην Ουγγαρία

Ξενοδοχεία στην Τσεχία

Ξενοδοχεία στην Αυστρία

Ξενοδοχεία στη ΒουδαπέστηΟ Καιρός
Πρόγνωση καιρού
Το HotelBase.GR είναι ένα site σύγκρισης τιμών δωματίων ξενοδοχείων, συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων!
@2013 HotelBase.GR