Αρχική σελίδα  |  Τί είναι το hotelbase.gr  |  Αγαπημένα  |  Επικοινωνία  
Αναζήτηση: Με Όνομα Ξενοδοχείου   |   ανά Χώρα  

Άμστερνταμ, γραφικό και νεανικό

Άμστερνταμ

Άμστερνταμ, πλατεία Νταμ

Άμστερνταμ, ποταμός Άμστερνταμ
Το Αμστερνταμ είναι μία πόλη που προσφέρει επιλογές για όλους. Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, γραφικότατα κανάλια που το διασχίζουν, πλούσια ποικιλία διασκέδασης, ιδαίτερα φιλικούς κατοίκους και μία αίσθηση ελευθερίας να περιβάλλει τη ζωή στην πόλη.

Τα περισσότερα από 150 κανάλια και οι πολλές μεσαιωνικές γέφυρες δικαιολογούν το προσωνύμιο "Βενετία του Βορρά" που αποδόθηκε στην πόλη. H πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ιδρύθηκε το 12ο αιώνα, ως μικρό αλιευτικό χωριό και οφείλει το όνομά του στο φράξιμο (dam) του ποταμόυ Άμστελ που διαρρέει την πόλη. Αναπτύχθηκε από το 14ο αιώνα για να φτάσει στο απόγειο της δόξας του το 17ο αιώνα που ονομάστηκε και ’Χρυσή εποχή’. Τα πλούτη που συνέρρεαν από τις αποικίες και το εμπόριο κατέστησαν την πόλη την πιο πλούσια στην Ευρώπη για εκείνη την περίοδο. Το Άμστερνταμ υπήρξε επίσης σημαντικό κέντρο τεχνών. Σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Ρέμπραντ και ο Βαν Γκονγκ δημιούργησαν εδώ τα αριστουργήματά τους.

Στις μέρες μας το Άμστερνταμ είναι νεανικό και κεφάτο διατηρεί όμως την παράδοση και το μοναδικό του ύφος. Πόλη της διασκέδασης και της ελευθερίας αλλά και με αξιοθάυμαστο πλήθος από μουσεία και αξιοθέατα.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Κεντρική Ευρώπη

Ξενοδοχεία στη Βιέννη
  
Ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη
  
Ξενοδοχεία στο Βερολίνο


Δείτε ακόμη

Ξενοδοχεία στην Ολλανδία

Ξενοδοχεία στο Ρότερνταμ

Ξενοδοχεία στη Χάγη

Ξενοδοχεία στο ΆμστερνταμΟ Καιρός
Πρόγνωση καιρού
Το HotelBase.GR είναι ένα site σύγκρισης τιμών δωματίων ξενοδοχείων, συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων!
@2013 HotelBase.GR