Αρχική σελίδα  |  Τί είναι το hotelbase.gr  |  Αγαπημένα  |  Επικοινωνία  
Αναζήτηση: Με Όνομα Ξενοδοχείου   |   ανά Χώρα  

Πράγα, μια πόλη μαγική

Πράγα, πλατεία

Πράγα, κάστρο

Πράγα, γέφυρα του Καρόλου
«Είναι το ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορώνα του κόσμου» είπε ο Γκαίτε και μάλλον δεν έχει άδικο. Η Πράγα είναι μία πόλη που δύσκολα ο επισκέπτης θα αποφύγει να την ερωτευτεί. Δίκαια χαρακτηρίζεται από πολλούς η ομορφότερη της Ευρώπης. Το ταξίδι στην Πράγα είναι μία εμπειρία ζωής, γεμίζει το μυαλό με τόσο όμορφες παραστάσεις που δύσκολα λησμονιούνται.
Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει ο επισκέπτης είναι ότι μεταφέρεται σε μία άλλη εποχή. Η αίσθηση ότι από το επόμενο σοκάκι θα εμφανιστεί ο ιππότης πάνω στο αλογό του είναι διάχυτη.

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα (Vltava) και υπήρξε από την ίδρυσή της σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών. Η ιστορία της αρχίζει τον 9ο αιώνα αλλά η πόλη αναπτύσσεται σημαντικά το 14ο αιώνα κατά τη βασιλεία του Καρόλου του 4ου. Τότε χτίστηκαν η ομώνυμη γέφυρα, το ομώνυμο πανεπιστήμιο και ο καθεδρικός του Αγίου Βίτου μέσα στο κάστρο Χρατσάνι, σημαντικά αξιοθέατα μνημεία της σημερινής Πράγας. Σημαντική πρόοδο σημείωσε επίσης 2 περίπου αιώνες αργότερα κατά τη βασιλεία των Αψβούργων που άφησε έντονα τα σημάδια στην αρχιτεκτονική της πόλης. Με το τέλος του 1ου παγκοσμίου πολέμου η Πράγα έγινε πρωτεύουσα της νεοσύστατης Τσεχοσλοβακίας και μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο επικράτησε κομμουνιστικό καθεστώς. Το 1967 ξεκίνησε η περίοδος του "Σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο" με ηγέτη το γ.γ. του ΚΚ Αλεξάντερ Ντούπτσεκ γνωστή και σαν "Άνοιξη της Πράγας" που προκάλεσε την επεμβαση των σοβιετικών στρατευμάτων. Το 1993 έγινε πρωτεύουσα της Τσέχικης Δημοκρατίας.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Κεντρική Ευρώπη

Ξενοδοχεία στη Βιέννη
  
Ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη
  
Ξενοδοχεία στο Βερολίνο


Δείτε ακόμη

Ξενοδοχεία στην Τσεχία

Ξενοδοχεία στο Κάρλοβυ Βάρυ

Ξενοδοχεία στο Τσέσκυ Κρούμλοβ

Ξενοδοχεία στην ΠράγαΟ Καιρός
Πρόγνωση καιρού
Το HotelBase.GR είναι ένα site σύγκρισης τιμών δωματίων ξενοδοχείων, συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων!
@2013 HotelBase.GR