Αρχική σελίδα  |  Τί είναι το hotelbase.gr  |  Αγαπημένα  |  Επικοινωνία  
Αναζήτηση: Με Όνομα Ξενοδοχείου   |   ανά Χώρα  

Βιέννη, η αριστοκρατική

Βιέννη, Κοινοβούλιο

Βιέννη, Καθεδρικός Ναός

Βιέννη, Μπελβεντέρε
Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κάποιος όταν αντικρύζει τη Βιέννη έιναι η αίσθηση της χλιδής και της μεγαλοπρέπειας. Η Βιέννη, για χιλιάδες χρόνια υπήρξε στο προσκήνιο της Ευρώπης και αυτό φαίνεται σε κάθε γωνιά της.

Η πόλη ιδρύθηκε το 500 π.Χ. περίπου, από κέλτικα φύλλα και από το 15 π.Χ. έγινε το βόρειο οχυρό της Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Έφτασε στην ακμή της στη διάρκεια του Μεσαίωνα οπότε και έγινε πρωτεύουσα της Ιερής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αργότερα, το 18ο αιώνα, της Αυστριακής και Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Από το 1918 είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Όπως είναι εύκολα κατανοητό η Βιέννη έγινε κέντρο πολιτικών εξελίξεων και κυρίως πυρήνας ανάπτυξης των καλών τεχνών.
Εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής με το ρυθμό μπαρόκ να κυριαρχεί, διατηρούνται ακόμη και σήμερα και μεταφέρουν τον επισκέπτη στην εποχή της δυναστείας των Αψβούργων και της πασίγνωστης βασίλισσας Ελισάβετ (Σίσσυ). Βέβαια τι να πρωτοπεί κανείς για το μεγαλείο της πόλης στον τομέα της κλασσικής μουσικής. Μόνο το γεγονός ότι εδώ μεγαλούργησαν οι Μότσαρτ και Στράους αρκεί για να τη χαρακτηρίσει σαν την πόλη της κλασσικής μουσικής.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Κεντρική Ευρώπη

Ξενοδοχεία στην Ιταλία
  
Ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη
  
Ξενοδοχεία στο Βερολίνο


Δείτε ακόμη

Ξενοδοχεία στην Αυστρία

Ξενοδοχεία στο Σάλτσμπουργκ

Ξενοδοχεία στο Ίνσμπρουκ

Ξενοδοχεία στη ΒιέννηΟ Καιρός
Πρόγνωση καιρού
Το HotelBase.GR είναι ένα site σύγκρισης τιμών δωματίων ξενοδοχείων, συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες μηχανές online κρατήσεων!
@2013 HotelBase.GR